Финансова помощ за семейства с деца - Телевизия Шумен

Допълнителна финансова помощ в размер на 148 лева ще получат семейства, който получават детски добавки. По данни на Дирекция “Социално подпомагане” в Шумен това са 8 233 семейства.
Допълнителна енергийна добавка за семействата, които имат право на детски надбавки и не са получили помощи за отопление за миналия зимен сезон.
“Всъщност това са лица, които са получавали детски за периода от април 2022 година до 31 март тази година. Може и един месец да са застъпили в получаването си, не е необходимо да са получавали през целия период конкретно”, каза директорът на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” – Шумен Мартина Драгнева.Семействата не трябва да предоставят никакъв документ, за да получат енергийната добавка. Тя ще бъде изплатена автоматично – по банков път или по пощата.
“Тези, които получават детски добавки по пощата да имат предвид, че след 20 септември – до 29 октомври ведомостите с правоимащите лица ще бъдат в пощенските клонове, като тази добавка се изплаща еднократно. Тя не може да бъде депонирана, върната и по-късно получена, тъй като лицата са правоимащи” поясни Мартина Драгнева.
Сумата от 148,35 лева ще се изплаща от Агенцията за социално подпомагане до 30 ноември.

Помощи за ученици

Еднократна помощ за децата от 1 до 4 клас

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *