Фотоизложба „Моите будители“ - Телевизия Шумен

Пътуваща фотоизложба „Моите будители“ отвори врати в Младежки дом. Тя е посветена на успехите на българските олимпийци по природни науки и техните учители.
Изложба от фотоси на български олимпийци по природни науки и техните преподаватели разказва историята на олимпиадите и постиженията през 2023 година. Тя носи името „Моите будители“ и бе открита в Младежки дом. На откриването присъства Вълкан Горанов, изпълнителен директор на Сдружението на олимпийските отбори, което е инициатор на събитието.
„Основната цел на изложбата е да покаже, че със труд и знание тези младежи са постигнали много на най-високо международно ниво. В тази изложба вие виждате най-добрите български ученици в природните науки за 2023 година, събрани на едно място, заедно със своите ръководители, защото зад всеки успял ученик стои преподавател“, каза Вълкан Горанов.
През изминалата 2023 година българските състезатели по природни науки са спечелили от различни международни олимпиади общо 90 медала, от които 17 златни. В олимпийските отбори на България са включени и четирима ученици и двама преподаватели от Шумен.
„Поводът да дойдем в Шумен е трудът на Бисерка и нейната школа, а и това, че вие успявате да победите не само на общинско, областно, но и да се класирате в националните отбори на България“, посочи изпълнителният директор на Сдружението на олимпийските отбори.
Изложбата ще остане отворена до 12 юни. В началото на юни е и последният летен турнир в Русе, който ще определи националните състезатели за следващата година.

Поредно отлично представяне на шуменските информатици

Шуменски информатици с медали

Седмицата в 150 минути, За успехите на шуменски ученици в олимпиада по техническо чертане

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *