Фотоизложба на Иван Иванов - Телевизия Шумен
изложба иван иванов

Своя фотоизложба откри в читалище “Напредък” Иван Иванов. Десетте фотоса показват красотата на природата и нейните обитатели. Майсторът на обектива е уловил редки състояния и интимни моменти от живия свят край нас.
“Тука всичко е миг. Ето тази снимка с двата щъркела. Аз съм излязъл в края на селото, а там тревата е до коляно. Изведнъж те надигнаха глави. Успях да направя два-три кадъра и мина кола, която ги изплаши. Това е моментът! Просто трябва да го уцелиш! Да си готов с техниката, да си настроил апарата, защото това отнема няколко секунди, които може да се окажат фатални и язък за чакането”, каза Иван Иванов.
Иван Иванов снима природата от десетилетия и споделя, че това никога не му омръзва, а в живия свят винаги има момент на изненада.
“Тази фотография е снимана във Варна, на Морска гара. Сутрин отивам там, обикалям и просто дебна моментите, защото всичко се решава с едно щракване, което може и да не уцелиш. Тука, мисля, че съм улучил момента, когато птицата каца на брега с разперени криле, както и много бистрото море там”, каза още Иван Иванов.
През времето фотографът е направил стотици снимки на врабчета, но споделя, че тази година птичките ги няма, изчезнали са от естествената си среда. Така е с много неща в природата и само фотографията може да ги запази във времето.

Татяна Костова представя поетична книга

Изложба на Красимир Арсов

Представят книгата „Истории от ръчния багаж” в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *