Футболни фенове помагат на специални деца - Телевизия Шумен
благотворителност, дете

Футболни фенове на клуб “Арсенал” в Шумен с благотворителна кампания. Доброволческата акция е насочена към социалните институции в региона. Тази година ще бъдат подкрепени Центрове за деца с увреждания в Шумен, Нови пазар и в село Васил Друмев.
Доброто не се случва само по Коледа. Това доказват футболни запалянковци, които повече от десетилетие подкрепят социални центрове за специални деца.
“Искаме да покажем, че освен футбола, футболният фен има и други страсти и не само да е фен, ами и да помага, да се развива, да има сърце и душа към нещо, което е извън футбола”, каза Стоян Филипов от шуменския фенклуб на “Арсенал”.
Центърът за специална образователна подкрепа в Шумен се стреми да осигури по-модерни уреди за рехабилитация. Това е особено важно, да за имат децата напредък в двигателното си развитие. Парите от кампанията те ще използват за нов уред.
“Тази година каузата е закупуването на уред за пасивна и активна рехабилитация на горни и долни крайници. Не е евтин самият уред, но е нещо, от което се нуждаем и за което, така или иначе, събирахме средства, за да бъде закупено”, посочи Атанас Михайлов, рехабилитатор в Центъра за специална образователна подкрепа в град Шумен.
“Усещането не може да се опише, когато помогнем на децата. И се стараем за походка – да са по-самостоятелни, вкъщи да им е по-лесно на самите тях и на родителите също”, допълни Петър Вълчанов, който също е рехабилитатор в Центъра за специална образователна подкрепа.
Кампанията се стреми да отговори на нуждите и на децата в Центъра за настаняване от семеен тип “Детелина”. Там имат нужда от аспиратор и спално бельо. Центровете в село Васил Друмев и в Нови пазар също ще бъдат подпомогнати. Децата са помолили за колело, триколка и дивани.

Ученици и футболисти заедно за благотворителност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *