Галерията в Нови пазар ще бъде домакин на четири гостуващи изложби - Телевизия Шумен

Общинската художествена галерия “Петър Персенгиев” в Нови пазар ще бъде домакин на четири гостуващи изложби. В дните от 18 януари до 13 февруари, в залите на галерията, Фондация за изкуство „Йордан Петков“ и галерия Ларго ще представят пътуващата изложба на пети Международен Екслибрис Конкурс – Варна, изложба с избрани творби от четирите предишни издания, самостоятелна изложба графика на украинския художник Олег Денисенко и самостоятелна експозиция графика с добавена реалност на търновския художник Светослав Косев.

Освен селекцията от петия Международен Екслибрис Конкурс – Варна, гражданите на Нови пазар ще имат възможността да видят и втора изложба с избрани творби от четирите предишни издания на конкурса.

Третата изложба, която ще бъде експонирана, е озаглавена „Иска ми се да можех да летя“, а неин автор е победителят в третото издание на конкурса – украинският художник Олег Денисенко.

В залите на галерията в Нози пазар ще бъде подредена и самостоятелната изложба графика с добавена реалност „Божествена комедия“ на търновския художник Светослав Косев. Симеон Желев е автор на калиграфията, чрез която стихове на Данте Алигиери са изящно вписани в литографските композиции на Светослав Косев. Атанас Марков е автор на приложението за добавена реалност, чрез което творбите „оживяват“ на екраните на мобилните устройства.

Откриването на гостуващите експозиции е на 18 януари от 17:30 часа, а изложбите ще останат на вниманието на публиката в Нови пазар до 13 февруари.

Пътуващата изложба на пети Международен Екслибрис Конкурс Варна се осъществява с финансовата подкрепа на Националбен фонд “Култура” по програма „Разпространение 23“.

Завърши пленерът в Нови пазар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *