Горското приема сигнали за неправомерно изхвърлени отпадъци - Телевизия Шумен

Горското ще приема сигнали от граждани за неправомерно изхвърляне на строителни и битови отпадъци в държавни горски територии.

За област Шумен сигналите ще приема Татяна Димитрова – 0878596860. Това ще се случва всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа.

По време на кампанията „Да изчистим България за един ден“ видях колко много отпадъци се изхвърлят от недобросъвестни граждани в държавните горски територии. Заедно с колегите от ДГС-Варна събрахме и извозихме тонове с боклуци, като много малко  хора се замислят, че всичко това се плаща от горските и ловни стопанства и всяка година се отделят хиляди левове за почистване, а могат да бъдат насочени за залесяване или благоустрояване на парковете например, коментира председателят на УС на СИДП Александър Арамов. Той призова хората да не бъдат безучастни, ако станат свидетели на нарушения, като от днес могат да подават сигнали не само на национален телефон 112, но и на обявените за всяка област нови номера.

По-лесно ще е да спрем нарушителите, да заложим на превенцията, а не да чистим след всеки, категоричен е Александър Арамов.

Доброволци от Медицинския факултет се включиха в почистването на Шумен

Община Шумен осигурява чували и ръкавици за почистването

Почистват тонове боклуци край входните артерии на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *