Граждани на Шумен излязоха на протест срещу войната по пътищата - Телевизия Шумен

Граждани на Шумен излязоха на протест срещу войната по пътищата, организиран от Сдружение „Ангели на пътя“. Сред събралите се пред Съдебната палата бяха и близки на загинали при пътни инциденти. Семейството на 22-годишната Светомира Станчева, която загина при тежка катастрофа на бул. „Симеон Велики“ в Шумен през септември 2022 година, все още чака Върховният касационен съд да излезе със справедливо решение.
„Апелът ни е отново, най-вече към институциите, за малко повече яснота в случаи като нашия. Ще станат две години, откакто Свети я няма, ние все още нямаме никаква идея какво се случва, колко време заседава Върховен касационен съд, защо заседава толкова много – два месеца е срокът. Ние все още нямаме никаква информация, какво се изчаква, поради каква причина. Това са нещата, с които се борим – нашата Фондация „Ангели на пътя“, която сме организирали с родители на загинали деца“, каза Анатолий Станчев, баща на загиналата Светомира. Той оправи апел – на убийците на пътя да се налагат ефективни присъди. „Всички искаме, който е погазил закона и е убил човек на пътя, да си понесе ефективна присъда“, каза Анатолий Станчев.
Сред дошлите да подкрепят протеста беше и съученичка на трагично загиналата Светомира. „Силно накърнени сме от случилото се и се надяваме един ден да получим справедливост. Обръщам се и към всички шофьори – бъдете малко по-отговорни по пътищата. Следвайте правилата, следвайте законите. Всеки загубен на пътя живот – това е безумие. Спрете го, бъдете отговорни“, призова младото момиче.
С апел към шофьорите – да бъдат внимателни на пътя, за да няма почернени семейства, се обърна и Мария Петрова, загубила четирима свои близки при тежка катастрофа в Търговищко. „Бъдете внимателни, мислете. От живота по-хубаво няма“, призова Мария Петрова.
Съпричастност с трагедията на всички семейства, загубили близки, заради безумието по пътищата изразиха и граждани, които се включиха в протеста. „Дъщеря ми е на 12 години. Имаме две деца. Затова се борим – децата ни да се приберат живи и здрави вкъщи“, каза Красимира Милева, която се включи в протеста пред Съдебната палата в Шумен.
Протести, организирани от Сдружение „Ангели на пътя“, се проведоха днес и пред съдебните палати в други градове на страната.

Все още разследват катастрофата до Томбул джамия

Недоволни от условната присъда на Жечко Кюркчиев излизат на протест

Експерти по транспорта с позиция за условната присъда на Жечко Кюркчиев

Прокуратурата протестира условната присъда на Жечко Кюркчиев

3 години и 4 месеца затвор за Жечко Кюрчкиев

Поискаха 6 години затвор за Жечко Кюркчиев

Жечко Кюркчиев се призна за виновен

Стотици се включиха в шествието в памет на Светомира

Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *