Хванаха петима да карат пияни - Телевизия Шумен
Акция “Зима” продължава

Петима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол в празничните и почивни дни. Това съобщиха от полицията в Шумен.
Около 22:30 часа на 3 март при отработване на пътнотранспортно произшествие на ул. “Софийско шосе“ в Шумен пътните полицаи установили, че 46-годишен неправоспособен шофирал след потреба на алкохол. Мъжът, адресно регистриран в село Тимарево, управлявал лек автомобил. Тестът с дрегер отчел 2,37 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.
36-годишен мъж от Смядово е установен да шофира след употреба на алкохол. Малко след 23 часа на 3 март за проверка на ул. “Христо Ботев“ в Смядово бил спрян водач на лека кола с шуменска регистрация.
Автомобилът бил управляван от 36-годишен местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,83 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Образувано е бързо производство.
На 5 март около 22:40 часа за проверка на ул. “Георги Димитров“ в село Лятно бил спрян водач на лек автомобил с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,82 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление е образувано бързо производство.
Малко преди 7 часа сутринта на 5 март за проверка на ул. “Хан Аспарух“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил с шуменска регистрация. Зад волана бил 19-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Изпробван бил с техническо средство. Дрегерът отчел 1,34 промила в издишания от водач въздух. Отказал да даде кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Образувано е бързо производство.
Минути след 03:30 часа на 6 март за проверка на кръстовище, образувано от улиците „Паламара“ и „Тетово“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 49-годишен шуменец. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,93 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Арестуваха пиян и въоръжен

Пияни и дрогирани на пътя

Отново пияни и дрогирани на пътя

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *