Ивайло Илиев ще е председател на РИК-Шумен - Телевизия Шумен
Ивайло Илиев ще е председател на РИК-Шумен

Адвокат Ивайло Илиев от ГЕРБ ще е председател на Районна избирателна комисия – Шумен за предсрочните избори на 2 април, стана ясно след проведените консултации за състава на комисията при областния управител на Шумен. Спор възникна за позицията на секретар, за която имаше две номинации.
„Нашето предложение е, разполагайки с трима членове и като втора политическа сила в национален мащаб, смятам че е редно да получим едно от двете отговорни места – председател или секретар. Имайки предвид, че на местно ниво председател и заместник-председател би трябвало да се полагат на ГЕРБ и ДПС, ние нямаме претенции към това, настояваме да имаме секретар като позиция в РИК. За секретар предлагаме г-н Светлин Стрелков“, каза Николай Колев – координатор „Продължаваме промяната“.
„Политическа партия Движение за права и свободи е трета политическа сила в досегашния 48-ми парламент, а на локално ниво в регион Шумен е първа политическа сила. Отчитайки тази фактология, ние считаме за абсолютно нормално да предложим две предложение секретар и член, секретар е юрист и члена е икономист, като за секретар отново предлагаме адвокат Ахмед Джамбазов“, каза Метин Джамбазов от ДПС.
Въпреки консултациите и опитите за компромисно решение, до разбирателство за позицията на секретар не се стигна.
„Заместник-председателските позиции са две, също кандидатурите са две, единственият проблем, за да се достигне до съглашение в днешните публични консултации е позицията секретар в РИК област Шумен“, каза проф. Христо Христов – областен управител на Шумен.
Предстои Централната избирателна комисия да вземе решение за състава на РИК-Шумен, която иначе ще е от 13 члена, със заместник – председатели от БСП и Български възход.

Консултации за състава на РИК – Шумен

Седмицата на екран, За политическата обстановка в Шумен

Седмицата на екран, За политическата обстановка и предизвикателствата пред новия парламент

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *