Избират комисиите към Общинския съвет - Телевизия Шумен
Избират комисиите към Общинския съвет

Избират зам.-председател на Общинския съвет и постоянните комисии на първата след изборите редовна сесия в края на ноември. Общо 11 точки ще разгледат на заседанието си съветниците в Шумен. Веселин Пенчев от “Кауза Шумен” изрази съмнение, че дневният ред е изготвен удачно.
”Не мисля, че на едно заседание Общинският съвет може да избере комисии, те да проведат някакви формални заседания за половин – един час по време на някакво прекъсване, за което каза госпожа Аспарухова и да гледаме по същество важни предложения като структурата на общинска администрация, например”, каза Веселин Пенчев.
Пенчев предложи част от въпросите да бъдат отложени за следващо заседание, което ако се налага да бъде в първата половина на декември. От администрацията посочиха, че въпросното предложението за промяна на структурата е съвсем формално.
”В община Шумен имахме 9 населени места, които досега бяха с кметски наместници, а сега имаме избрани кметове и тъй като Общински съвет гласува техните възнаграждения, идеята на докладната е в тази посока – Общинският съвет да гласува възнагражденията на тези 9 нови кметове”, каза Румен Въков – ст. юрисконсулт.
Председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова посочи, че отлагане на точките не е възможно заради указаните срокове по въпроси като определяне на представител на местния парламент и избор на зам.-председател. С един въздържал се, дневният ред беше приет.

Ясни са имената на новите общински съветници

Съдът прекрати делото за избор на общински съветници

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *