Изложба на фотографа Иван Иванов - Телевизия Шумен
Изложба на фотографа Иван Иванов

Изложба с градски пейзажи от Шумен откри в читалище “Напредък” фотографа Иван Иванов. Експозицията е посветена на 11 май – Деня на нашия град.
Иван Иванов е от фотографите с вкус към градския пейзаж. Творбите му отразяват промените в улици, сгради, характера на познатите и любими за шуменци места. Той е и е един от хроникьорите на Шумен от последните няколко десетилетия.
„Получих неочаквано предложение от читалището, тъй като датата е останала свободна и ме помолиха, ако е възможно, да направим една изложба и аз веднага се съгласих, понеже тези неща зад мен не са показвани досега и сега и във връзка с празника на Шумен реших да покажа точно снимки от града. И така стана без да очаквам и без да искам”, разказа Иван Иванов.
Фотографиите са панорамни и изненадват с неочакваната си гледна точка.
„Аз поначало си падам по панорамните снимки, но тука така се случиха нещата, че исках да ги покажа всичките долу-горе в един и същи формат и от малко по-необичайни гледни точки. Защото при панорама е необходима по-висока гледна точка, за да можеш да обхванеш по-голямо пространство. Сигурно много от посетителите ще се чудят откъде са заснети снимките, но ако се наложи ще обясняваме, защото тук от ниското не можеш да видиш всичко”, каза още Иван Иванов.
Другата част от експозицията са малки фотоси, които са предназначени за туристически картички от града. Те са дарение на читалище “Напредък” и също се излагат за първи път.

Изложба графика откри Валентин Кулев

Богата културна програма за 11 май

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *