Изложба на Николай Калев - Телевизия Шумен
Изложба на Николай Калев

Изложба акварел подреди в галерия “Елена Карамихайлова” Николай Калев. Това е третата самостоятелна изява на известния общественик и първа за него в Градска галерия.
Акварелите на Николай Калев са рисувани сякаш със затаен дъх и излъчват изящност и въздушен колорит. Повечето са от последните години, но има и пейзаж от 1967 година. Това е неговата трета самостоятелна експозиция.
“Трета самостоятелна, но тя е първата в художествената галерия “Елена Карамихайлова”. Днес за мене е празник, защото за първи път излагам там, където излагат художниците. Настроението е приповдигнато, не мога да го опиша. Тази изложба посвещавам на моя баща, художника Любен Петков. Той не дочака да я види тук, но се надявам да гледа отгоре”, каза Николай Калев.
Николай Калев е роден през 1947 година. Бил е военен летец и е един от основателите на “Клуб Култура” в Шумен. Известен е с активната си обществена дейност. Избран е за общински съветник на последните местни избори.
“Човек, когато направи нещо хубаво, изпитва естетическата наслада. Красотата е повече в очите на зрителя, той я възприема. Една книга ако не е прочетена, тя не е книга. Един пейзаж, един портрет, картина, ако не я видят хората, тя остава сама за себе си и затова е хубаво хората да се докосват до изкуството. Това обогатява човека”, каза още Николай Калев.
Изложбата е на първия етаж в галерия “Елена Карамихайлова” и ще остане отворена до края на ноември.

Ретроспективна изложба на Диян Димов

Представиха “Разкази от корена” в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *