Изложба на студенти в галерия „Университетска“ - Телевизия Шумен
Изложба на студенти в галерия „Университетска“

Изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство“ отвори врати в галерия „Университетска“. Изявата е традиционна и показва постигнатото от младите художници през годината.
Годишната изложба показва различни стилове и творчески характери, както и постигнатото в годините на обучение.
„Новото в тази изложба е, че участват първокурсници, има и второкурсници, което ни радва. Те показват израстване и резултати. Интересното на такива общи изложби е, че можеш да видиш богатството на индивидуалните качества на всеки един от нашите студенти и посоката им на развитие“, каза доц. Светозар Чилингиров, преподавател.
Всяка изложба е предизвикателство за младите творци.
„Винаги има пеперуди в стомаха! Защото всяка изложба си е като едно лично откровение“, каза студентката Жарина Танева.
„Усещането е невероятно, когато си все още начинаещ художник и преживяването е доста емоционално. Не знам какво повече да кажа!“, каза студентката Янита Стоянова.
„Смятам, че това е добра възможност тук, в университета, да се представим по най-добрия начин. Все пак сме творци, трябва да покажем какво сме постигнали“, каза студентката Яна-Гергана Желязкова.
Гост на събитието беше областният управител професор Добромир Добрев. Тази година бяха раздадени и повече награди за творчески постижения, осигурени от сдружение „Златен век“.

Уникална изложба копринена бродерия

Нова книга на Дияна Михайлова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *