Изложба живопис на Тони Райчев - Телевизия Шумен
Изложба живопис на Тони Райчев

Своя живописна изложба откри в художествената галерия в Шумен Тони Райчев. Тя носи названието „Импресия“ и събира платна, рисувани през последните години.
Картините от последна изложба „Импресии“ на Тони Райчев са размисъл върху природата и светлината. Многобагрени, със стаени тонове и ярки избухвания на колорит. Те са живи и преливащи като цветна магма.
„Изложбата ми няма определена тематика. Просто показвам това, което правя през ежедневието си. Много добре се чувствам така отчужден от политика и от разни други неща. Когато рисувам мога цяла нощ да изкарам без да си легна, но удоволствието е много голямо когато виждаш, че нещо става“, разказа Тони Райчев.
Тони Райчев е един от доайените на Дружеството на художниците в Шумен, завършил е Софийската художествена гимназия в един клас с Георги Чапкънов. Има участие в десетки общи и самостоятелни изложби. За първи път обаче излага картини с акрил и то преобладаващо пейзажи.
„При пейзажа това са една композиция от цветове, от светлосенки и форми недоуточнени. Днес е много модерно зрителят сам да си доизгради образа. Моите учители така са ме учили: нека да остане нещо, което зрителят сам да го продължи във въображението си“, допълни Тони Райчев.
Изложбата ще остане отворена до 30 април.

Нова книга на Дияна Михайлова

Изложба на Валентин Дерменджиев

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *