Изложба живопис на Юксел Хюсеин - Телевизия Шумен

Изложба живопис на Юксел Хюсеин ще бъде открита на 5 юли от 18.00 ч. на І етаж на Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ Шумен.
Юксел Хюсеин е роден 6 февруари през 1974 г. в Смядово. Член е на Дружеството на шуменските художници от февруари 2022 г. Рисуването винаги е било негово хоби и страст. Рисува по-активно от 2011 г., а по-сериозно от 2017 г. Негови картини се намират в Америка, Франция, Иран.
Има множество участия в Международни форуми, фондации, галерии и организации, в които и членува от 2020 г. Юксел Хюсеин се отличава се със свой неподправен самобитен стил изпълнен с приказни и фантазни сюжети. Любовта към изкуството води своята диря от ранна детска възраст, породена от това, че произхожда от стар занаятчийски род занимаващ се с коларо – железарство. Покрай баща си изписва каручки и така започва всичко, гледайки от старите майстори и през годините се заражда желанието да рисува. Настоящата изложба е първа изява за художника, включва 40 живописни платна рисувани с маслени бои и акрил.  Юксел Хюсеин понастоящем живее и работи в с. Янково.

Музеят във Велики Преслав с интересни изложби

Изложба на Алиса Торосян

Българо-румънска изложба

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *