Кампания в подкрепа на баскетболистите - Телевизия Шумен
Кампания в подкрепа на баскетболистите

Баскетболният отбор на шуменската природо-математическа гимназия ще представи България на световно първенство в Китай. Участието на отбора обаче не е сигурно, тъй като са нужни 65 000 лева, които не са осигурени и стартира дарителска кампания.
Баскетболистите от шуменската математическа гимназия тренират усърдно всеки ден, вярвайки, че участието им на световното първенство в Макао, Китай, през лятото ще бъде подсигурено. Капитанът на отбора, Станислав Бънков казва, че той и съотборниците му ще направят максимума, за да представят България на ниво.
„Това класиране определено ни зарадва, като станахме първи в България, ние за това се борим. И това да представиш страната си на международен етап е нещо уникално и искам да го изпитам“, каза Станислав Бънков – капитан на отбора на ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен.
14 души ще е българската делегация на световното в Китай, но за да стане участието факт са нужни доста средства, които все още не са осигурени. Първото плащане трябва да стане до 23 март, поради което стартира дарителска кампания.
„Ние ще участваме с 11 ученика, един ръководител, един треньор и съдия, който също е от Шумен. До този момент имаме проблеми нали, съответно още организационни с визите, с билетите, със самото регистриране и така. Надяваме се, че ще се справим в срок“, каза Галя Димитрова – треньор.
„Съвместно с родителите на учениците, стартирахме кампания за набиране на средства, до момента са се отзовали граждани и фирми, надяваме се да съберем необходимата сума. На сайта на гимназията ще бъде качена банковата сметка на училището и който има желание, може да се включи в тази дарителска кампания“, обясни Вилиола Любенова – директор ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен.
За участието на баскетболистите в Китай са нужни 65 000 лева, като част от сумата ще бъде осигурена от Българска асоциация „Спорт в училище“.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *