Китайският посланик на визита в Шумен - Телевизия Шумен

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе разговор с посланика на Китайската народна република в Република България Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, който днес е на посещение в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. На срещата присъстваха заместник-областният управител Нели Георгиева, Ян Тиен – началник на отдел „Образование“ и Ма Ци, старши експерт в отдел „Политика“ в посолството.
Проф. Добромир Добрев представи особеностите в икономическото развитие на региона. Той акцентира върху стратегическото географско местоположение на област Шумен и бързото индустриално развитие на областния център през последните години, което потвърждава сериозния икономически потенциал на региона и още по-големите възможности за привличане на нови инвеститори. Областният управител запозна китайския посланик с богатото културно-историческо наследство в региона и посочи, че продължават усилията на централната и местните власти за популяризиране на забележителностите и увеличаване на туристите.
От своя страна Н. Пр. Дун Сяодзюн изрази удовлетворението си от възможността да се запознае отблизо с Шумен и региона. Той изтъкна доброто ниво на двустранните отношения между България и Китай, като подчерта, че важна част от тези отношения са обмена и сътрудничеството с местните власти.
В хода на разговорите бяха коментирани възможностите за сътрудничество в различни сфери и задълбочаване на двустранните отношения. В края на срещата областният управител проф. Добромир Добрев и Н. Пр. Дун Сяодзюн се обединиха около намерението си да бъдат търсени нови възможности за развитие на взаимното сътрудничество.
В рамките на визитата областният управител и китайският посланик посетиха Държавното предприятие „Кабиюк“ и културно-историческия комплекс в първата българска столица Плиска „Двор на Кирилицата“.

 

Снимки: пресцентър Областна администрация – Шумен

Трима граждани поставиха проблеми в приемния ден на областния управител

Проф. Добромир Добрев е новият областен управител на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *