Кметът на Шумен подписа споразумение с МРРБ за финансиране на проекта за рехабилитация на ул. „Северна“ - Телевизия Шумен

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на Шумен проф. Христо Христов и главният счетоводител на Община Шумен Росица Матеева подписаха споразумение за предоставяне на финансиране по проект: „Рехабилитация и реконструкция на ул. „Северна“, гр. Шумен“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Това е един от приоритетните проекти, включени за финансиране по Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.
Дейностите по проекта предвиждат облагородяване на главната улица на един от кварталите в града. Улицата, която в момента е в окаяно състояние, е основната пътна артерия на квартал „Еверест“ в Шумен. След рехабилитацията и реконструкцията на ул. „Северна“ живущите в квартала ще стигат по-бързо и лесно до жилищата си и ще се подобри градската среда.
Общата стойност на финансирането по проекта е в размер на 2 793 096 лева. Строително-монтажните дейности предвиждат рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и тротоари, и съоръженията с принадлежностите към тях.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *