Концерт-матине за Панчо Владигеров - Телевизия Шумен
Концерт-матине за Панчо Владигеров

С концерт-матине беше отбелязана 125-та годишнина от рождението на Панчо Владигеров. Къщата-музей на големия композитор събра млади изпълнители, преподаватели и детска публика.
Концертът в къща-музей Панчо Владигеров включваше изпълнения на дуета “Con Anima” и млади изпълнители на различни инструменти.
“Идеята е традиционна, концертът е традиционен и се провежда на рождената дата на Панчо Владигеров – 13 март. Той е адресиран към най-младата ни публика от детските градини. Най-напред разглеждаме музея и се запознаваме с живота на Панчо Владигеров, след това идваме тук, в залата, за да изслушаме концерт, изнесен от деца за деца”, разказа Екатерина Томова, уредник къща-музей “Панчо Владигеров”.
Това е първата изява от богатата програма, посветена на 125-та годишнина от рождението на Панчо Владигеров. В календара са включени концерти на Симфониета, изложба на Държавен архив.
“Имаме планувани събития. Следващите са през април. Първото е концерт на трио вече за голяма публика. Пиано, цигулка и виолончело. Това са изпълнителите Стоимен Пеев, Мартина Табакова и Атанас Кръстев”, каза Екатерина Томова.
Други по-важни събития са гостуването на 27 април на професор Милко Коларов, ученик на Панчо Владигеров, концерт през май на клас по пиано от Варна и представяне на книгата на професор Филип Павлов.

125 години от рождението на Панчо Владигеров

Отбелязваме рождението на Панчо Владигеров с концерт

Хоров концерт в двора на музея „Панчо Владигеров“

Владигеров и Райнхард и връзката между музика и театър в концерт на шуменска сцена

Седмицата в 150 минути, Концерт по повод годишнина на Панчо Владигеров

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *