Концерт „Музикални мостове“ с творби на виенските класици - Телевизия Шумен

Симфониета – Шумен кани на концерт под мотото: „Музикални мостове“ – събитие, което обединява музиканти от цял свят. Винсент Грюгер, с богата кариера като диригент в Румъния, и японската пианистка Йоко Нагашима ще концертират заедно със симфоничния оркестър. Вълнуващата музикална вечер е на 4 юли от 19:05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.
Концертната програма включва творби от виенските класици Моцарт и Бетовен. И докато Двадесетият клавирен концерт от Моцарт е добре познат в характерна за автора тоналност, то Бетовеновата увертюра “Създанията на Прометей” и Симфония № 8 рядко фигурират в афишите на оркестрите в България. Първото нещо, което ще забележи публиката, когато пристъпи в залата този четвъртък е необичайната подредба на струнните. Вместо виолончели, от дясната страна на диригента ще видите групата на втори цигулки. Учил история и диригентско майсторство в Германия, Винсент Грюгер помоли оркестрантите да разменят местата си, като по този начин балансът на звука е възможно най-близък до този на виенските композитори от края на XVIII век.
Билетите за концерта “Музикални мостове” са в продажба онлайн през entase.com, както на каса в Информационния център на Община Шумен. Касата работи всеки делничен ден от 15:00 до 18:00 часа.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *