Концерт на млади пианисти - Телевизия Шумен
Концерт на млади пианисти пиано

Млади изпълнители от класа на професор Роксана Богданова гостуват на шуменска сцена. Концертът със Симфониета – Шумен е от поредицата “Настояще и бъдеще”, а на диригентския пулт застава Калина Василева.
Целта на поредицата “Настояще и бъдеще” е да събере на една сцена изпълнители от различни поколения. Този път гостуват ученици на професор Роксана Богданова от Пловдив.
“Това е една много голяма възможност за младите да свирят с оркестър, защото това свирене е нещо по-специално. То им помага да разширят възможностите си, някак да усетят дишането на много други инструменти край себе си. Този организъм на оркестъра, който обогатява тяхното изпълнение”, каза професор Роксана Богданова.Възпитаниците на професор Богданова са трима, на различни възрасти. Двамата Диана Гяурова и Борис Дюлгеров са още ученици, а Димитър Наков е завършил Музикалната академия в Пловдив и вече преподава в Музикалното училище в града.
“Изключително вълнуващо, изключително приповдигащо, а същевременно и с голяма отговорност събитие. Атмосферата е много вдъхновяваща, усеща се голямата музикална традиция на Шумен, в който съм за пръв път. Оркестърът също е изключително отзивчив”, каза Димитър Наков.
В репертоара на изпълнителите са творби на Шостакович, Менделсон и Бетховен, а концертът е на 21 септември, от 19:05 часа в зала “Професор Венета Вичева”.

Джаз концерт на открита сцена

Богата програма в първото издание на Младежкия джаз фестивал  Деца на джаз;

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *