Концерт за Международния ден на ромите - Телевизия Шумен

Празничен концерт по случай Международния ден на ромите събра на сцената в шуменското читалище „Стилиян Чилингиров“ талантливи изпълнители и послания за силата на единството и толерантността.
„От името на нашата Община искам да ви благодаря за усилията и желанието, с което вие работите, за да изградим нашата Община в една толерантна Община, създаваща условия за работа на всички етноси. Искам да ви пожелая да сте здрави, много късмет, успехи и благополучие“, обърна се към присъстващите кметът на Шумен проф. Христо Христов.
Ромската общност днес има силния стремеж към обществено утвърждаване, по-добро образование и по-добър жизнен стандарт, каза в обръщението си за празника регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация Ива Вълчанова – Йорданова.
„През последните двадесет години от моя жизнен опит наблюдавам, че има едно израстване. Все повече роми желаят да бъдат образовани – те и децата им. Все повече роми желаят да имат домове, които да бъдат китни, подредени. Все повече роми желаят да работят на редовна работа, с редовна заплата, с което да живеят един нормален живот и да бъдат приобщени към обществото ни, да бъдат равни“, каза в приветствието си Ива Вълчанова – Йорданова.
Да бъдат все по-мотивирани, успешни, със знания и умения да сбъдват мечтите си и да живеят достойно, бяха част от пожеланията, отправени към ромската общност по случай празника.

Международен ден на ромите

Расте броят на ромите с висше и средно образование

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *