Любомир Христов поздрави ансамбъл „Гайтани“ за успешното представяне в Италия - Телевизия Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна с танцьори от фолклорния ансамбъл „Гайтани“, които се завърнаха след участие в два международни фестивала в Италия. Танцьори и музиканти от ансамбъла представиха Шумен и България на сцените на международните фолклорни фестивали „City of Trulli“ и „Terra delle Gravine“, провели се в градовете Алберобело и Паладжанело, южна Италия.
Любомир Христов поздрави младите танцьори и техния ръководител Роза Чанова за участието и отличното представяне. „Благодаря ви, че популяризирате българския фолклор и българските традиции по света. Представихте достойно нашия град и страната ни. Надявам се, че и в бъдеще ще продължите да работите със същия ентусиазъм и да прославяте името на Шумен и на България“, обърна се към тях кметът.
Ръководителят на ансамбъл „Гайтани“ Роза Чанова изказа своята благодарност към Община Шумен за финансовата подкрепа, с която ансамбълът осъществи участието си във фестивалите. 20 танцьори и шестима музиканти от фолклорния състав се представиха в Италия. Чанова обясни, че шуменският ансамбъл е получил покана да се включи във фестивала в Алберобело след специална селекция измежду 1000 видеа на състави от целия свят, сред които и на 25 български колектива. „Ние бяхме единствените участници от България и от Европа, с изключение на домакините от Италия. Изявихме се пред близо 4000 зрители, което за нас беше неповторимо преживяване. И двата фестивала бяха на много високо ниво. Бяхме приети изключително топло и радушно, както от организаторите, така и от публиката“, каза още Роза Чанова.
Ансамбъл „Гайтани“ беше отличен със специален плакет за участието си. Фестивалите нямат конкурсен характер. Участваха състави от Нова Зеландия, САЩ, Колумбия, Коста Рика, Хавай и други.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *