Мартенички от специалните деца - Телевизия Шумен
Мартенички от специалните деца

Ръчно изработени мартенички от естествени материали озариха празнично фоайето на Радио Шумен. Пролетните украшения са дело на децата и терапевтите от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен.
„Винаги ни правят такива много приятни изненади и ние сме много щастливи, когато ги посрещаме тук, защото радиото грейва, засиява. Те го правят по-красиво, по-весело, чува се глъч“, каза Катерина Петрова – главен редактор на Радио Шумен.
Традиционното бяло и червено е преплетено в най-разнообразни и атрактивни комбинации. И тази година парите ще отидат за добра кауза.
„Ще подпомогнем рехабилитацията на децата. Рехабилитаторите на физическите увреждания имат нужда от нови уреди, с които да подпомогнат работата си. Искаме да закупим такива уреди“, каза Николинка Герчева – директор на ЦСОП – Шумен.
Баба Марта пристигна специално, за да закичи децата с мартеничка. А момичетата и момчетата от Центъра поздравиха домакините си с песни и стихове, посветени на 1 март.
Антония тази година е абитуриентка и напуска Центъра. Иска да продължи да учи, но обещава и в бъдеще да помага на децата да творят и да показват своя труд.
„Да правим всяка година Баба Марта, мартенички, да правим изложби за конкурси, за пазара“, каза Антония.
Благотворителният базар ще остане във фоайето на Радио Шумен до 2 март.

Разпределят местата за продажба на мартеници

Благотворителни базари в подкрепа на нуждаещи се

Мартеници с кауза

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *