Мият улиците на Шумен заради жегите - Телевизия Шумен
оросяване миене на улици

Мият улиците и булевардите в Шумен заради жегите. Две машини на Общинското предприятие „Чистота“ оросяват пътните платна, за да се предотврати прекомерното им нагряване.
Две специализирани 8-кубикови миячни машини на предприятието по чистота обработват основните улици и булеварди в централната част и кварталите на Шумен.
„На ден хвърляме по 8 цистерни, защото водоемът е малък и докато се напълни до другия ден, да има за работа за другия ден и се стараем колкото се може повече да правим курсове. Едни ни псуват, други ни благодарят, такъв е. Няма угодия, угодия няма“, каза Тодор Костадинов – ОП “Чистота“.
Целта е едновременно да се намали запрашеността на въздуха и да се охлади асфалта, за да не се деформира в жегите. Машинното миене позволява да се обхванат по-голям брой улици в рамките на един работен ден. Водоноските се зареждат с вода от собствен източник на входа на парк „Кьошкове“.
„Свърши водата на цистерната и сега я пълним от горчивата вода. Ето го тука се намира хидранта, с който пълним вода. Пълни се за около 15-20 минути и след това продължаваме на пием улиците“, допълни Тодор Костадинов.
Студената вода разхлажда и освежава въздуха, а това е приятно както за шофьори, така и за пешеходци.
Почистването и оросяването на уличните настилки ще продължи до края на лятото.

Мият улиците на Шумен

Разхлаждат Шумен в жегите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *