Младите хора - оптимисти за развитието на Шумен - Телевизия Шумен

Младежите в Шумен са оптимисти за развитието на града през следващите години. Това показват резултати от анкета на Фондация „Подобри“. Тя беше част от процеса по разработване на Стратегията за развитие на младите хора. Перспективата за бъдещето пък е откроена като основен проблем.
48% от младите хора, участвалите в допитването отговарят, че Шумен се развива в правилната посока, а 74 на сто са оптимисти за бъдещето.
„Честно казано, изненада ме, защото чуваме много мнения, че в града нищо не се случва, че е много скучен и т. н., а всъщност тези резултати показват, че има едно очакване, един позитивизъм за бъдещето, който не може да се срещне на много места в страната. Което, разбира се, е голяма отговорност за всички нас и особено за администрацията да запази този положителен тренд и очакване на хората“, каза Петър Бодуров от Фондация „Подобри“.
Перспективата за бъдещето е оценена като основен проблем за младите хора в Шумен от 56 на сто от гласувалите. Липсата на младежки зони и пространства е поставен на второ място, а третият по значимост проблем за тях са недостатъчните възможности за оползотворяване на свободното време.

Втора среща по проект за обучение на млади хора

Анкетата за Младежката стратегия продължава

Готвят младежка стратегия за Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *