Над 220 участници в състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024“ - Телевизия Шумен

Над 220 участници ще застанат на старта на състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024“, което ще се проведе на 30 юни, неделя. Организатори на спортното събитие са Велоклуб „Илчов баир“, Община Шумен, Североизточно държавно предприятие и Природен парк „Шуменско плато“. До момента заявки за участие в надпреварата са подали 113 колоездачи, 90 бегачи и 16 дуатлонисти, като броят на състезателите вероятно ще се увеличи, тъй като ограничен брой регистрации ще се правят и на място. Стартът на надпреварата е в неделя от 8:30 часа до пилоните зад Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“. Награждаванията в отделните дисциплини ще започнат в 14:00 часа. За гостите на състезанието е изграден палатков лагер, а за децата ще има различни спортни занимания и забавни надпревари.
Маркирането на трасетата вече започна. Апелът към гражданите е да не премахват и да не местят лентите от местата, където са поставени в гората, защото това може да създаде предпоставка за объркване или изгубване на състезатели.
От общинската администрация информират гражданите, живеещи на ул. „Порек“ и ул. „1300 години България“, че по двете улици в неделния ден ще мине голям трафик на колоездачи в рамките на няколко минути, като около 9:00 часа колоната вече ще е преминала в района на двете улици.

Състезание „Шуменско плато 2024“ през юни

Състезание по колоездене, бягане и дуатлон

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *