Над 50 глобени пешеходци за седмица - Телевизия Шумен

Близо 580 водачи са били санкционирани с актове и глоби в Шуменско при проверки миналата седмица. Пътните полицаи глобили и повече от 50 пешеходци, които нарушили правилата за движение.
Хюсеин Юмер е с повече от 30 години стаж зад волана. Казва, че шофьорите стават все по-агресивни на пътя. Често обаче пешеходците са тези, които създават предпоставки за инциденти на пътя. “Когато пресичат изобщо не се оглеждат и в повечето случаи, в 99 процента са с телефони и с качулки. Дразня се много. Някои даже нарочно седят, стоят и изведнъж скачат”, обобщи наблюденията си Хюсен Юмер.
Само за десетина дни пътните полицаи санкционирали 10 пешеходци, изскочили внезапно на пътя, осем, които минали на червено и 33-ма, които пресичат на нерегламентирани места. Често обаче пешеходците недоволстват, че са били глобени заради неправилно пресичане, казват от „Пътна полиция“. Проверките обаче продължават, а униформените ще продължат да глобяват, както водачите – нарушители, така и пешеходците, които не спазват правилата.
“Няма как. Трябва всеки да спазва правилата. Пресичаме на пешеходни пътеки, съответно на светофарите”, напомни правилата инспектор Илиян Илиев от сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Шумен.
При проверките са глобени петима водачи, отнели предимството на пешеходци. Хванати са били седем шофьори с алкохол, двама употребили наркотици и шестима неправоспособни. 12 са били санкционирани, защото създали непосредствена опасност на пътя.

Глобиха десетки пешеходци за неправилно пресичане

Полицията с акция за контрол на пешеходците

Засякоха близо 60 нарушения на пешеходци

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *