Наградиха 90 талантливи деца от цялата страна край Мадарския конник - Телевизия Шумен

90 деца от цялата страна получиха грамоти и плакети в подножието на Мадарския конник. Всички те заеха призовите места със свои творби в категориите „Литература“, с три подраздела поезия, проза и есе, „Рисунка, компютърна рисунка и фотогорафия“ и „Презентация и приложно-декоративно изкуство“ . 280 деца от цялата страна се включиха в 16-тото издание на Националния конкурс „Мадарският конник – символ на героичното минало и на европейското бъдеще на България! Те се състезаваха в 7 раздела свързани с изкуство и технически науки.

Конкурсът се организира ежегодно от Министерство на образованието и науката, ЦПЛР – Обединен детски комплекс „А.Стоянов“ –  Шумен и Националния дворец на децата и е под патронажа на кмета на Шумен.

С откъс от спектакъла „Създаване на българската държава“, членовете на Национално дружество „Традиция“ откриха церемонията. Кметът проф. Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и  заместник-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ Светослава Хайнова наградиха победителите в различните възрастови групи.

Тържествената церемония завършиха танцьорите на Детски танцов ансамбъл „Веселяче“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *