Направиха първа копка на новия басейн - Телевизия Шумен
Направиха първа копка на новия басейн

С първа копка дадоха старт на строежа на новия плувен басейн в Шумен. Прогнозната стойност на обекта е над 8,2 млн. лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 11 месеца.
Символична първа копка на новия модерен басейн направиха кметът Любомир Христов и заместникът му Боян Тодоров, заедно с представител на фирмата-изпълнител. Строителят разби и бутилка шампанско в кофата на багера, за да върви работата по обекта.
Проектът предвижда на площ от над 3000 кв. метра да има построена триетажната сграда с два различни по големина басейни. Големият ще се използва за тренировки и състезания, а по-малкият е предвиден за плуване и водна рехабилитация, като ще е подходящ и за деца. Ще има трибуни за зрители със 140 седящи места.
”Малко над полуолимпийски, защото полуолимпийски е 25 на 12,5 метра, а това е 33 метра, който е готов за водна топка. Значи, след изграждането, Шумен ще има поне два отбора по водна топка. Надявам се да няма проблем с финансирането. Имаме 11 месеца срок. Срокът е доста кратък, ама ние сме свикнали с кратки срокове”, каза Валентин Вълев – представител на фирмата-изпълнител.
А финансиране е осигурено само за започване на строителството. Около 1,5 млн. лева са осигурените от местната хазна средства.
”Правителството отделя средства, изключително много, точно за такива съоръжения. Но едно от изискванията е да има изготвен проект. И освен това трябва да бъде започнат обектът. Това беше едно от изискванията. По тоя начин започнахме изграждането и на река Енчова. Ние сме осигурили средства от бюджета на общината да завършим река Енчова, това което сме започнали. Тези средства, които ще ни бъдат възстановени, аз смятам, че следващият Общински съвет могат да насочат към изграждането и довършването на това съоръжение”, каза Любомир Христов – кмет на община Шумен.
Новият басейн ще бъде построен на мястото на Аквапарка на изхода от Шумен по бул. „Ришки проход“.

Предстои първа копка на новия басейн

Обявиха обществената поръчка за спортен басейн в Шумен

Представиха проекта за нов закрит басейн в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *