Напредък по проекта за укрепване на река Енчова - Телевизия Шумен
Напредък по проекта за укрепване на река Енчова

Напредват дейностите по проекта за река Енчова. В момента се работи по два етапа – в района на зала Арена Шумен и в участъка до кръстовището на ул. „Ген. Скобелев“.
Реализацията на проекта обхваща урегулиране на коритото на река Енчова в участъка от ул. „Марица“ между „Софийско шосе“ и „Ген. Скобелев“, което същевременно ще укрепи и речните брегове, за да няма нови свличания на земна маса.
”Част от нещата вече са приключили, като в частта към платното ще бъде изградена велоалея, която ще тръгва от кв. „Боян Българанов“, ще има изградени тротоари, а в последствие ще бъде изградено и допълнително платно. Ще има парапети, ще има и зелена част, в която зелена част ще бъдат посадени и дървета, в останалата част ще бъдат изградени и паркоместа за живущите”, каза Любомир Христов – кмет на Община Шумен.
В продължение на проекта освен разширяване на пътното платно се предвижда и изграждане на кръгово кръстовище на т. нар. бял мост.
”Спомняте си какво беше тук, няма да говоря за миризмите, които се носеха, няма да говоря за плъховете, които бягаха и влизаха в блоковете и за много други неща, нека го изградим и тогава шуменци да преценят дали това, което сме направили, е било правилно”, подчерта Любомир Христов.
Друг етап от дейностите обхваща и районът на реката срещу зала Арена Шумен, където освен облагородяване, ще се изгради нов и по-голям пешеходен мост, както и ще се изпълни разширяване на пътното платно, моста до паметника на Пети полк и кръговото кръстовище.
”Тук в тази част ще бъде изграден парк, в който със зеленина, нещо подобно на това, което направихме в първия участък, така че ще имат възможност да почиват и живущите в тази част. Така че се надяваме в скоро време да приключим цялостното решение на проблема, тук в тази част на река Енчова”, каза още Любомир Христов.
Кметът отчете напредък по работата, но и трудности с реализацията, отнасящи се до подземните комуникации, но бе категоричен, че проектът ще се изпълни в пълен обем.

Продължават ремонтите по река Енчова

Проектът за покриване на река Енчова в ход до края на годината

Държавата отпусна близо 5,5 млн. лева за река Енчова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *