“Не на войната по пътищата” - Телевизия Шумен
Протест “Не на войната по пътищата”

Шуменци се включиха в националния протест срещу войната по пътищата, като се събраха пред Съдебната палата в града.
“Дойдохме да изкажем позиция и да заявим позиция, относно случващото се в цялата държава. Най-вече с тези много убийства по пътищата на България напоследък. Трябва да има промяна, която със сигурност не тръгва от политиците, а тръгва от обществото”, каза Васил Христов.
Имаше искания и към отделните институции. Симона Красева обяви личната си кауза в борбата с джигитите по градските улици. Апелът й бе отправен и към Община Шумен.
“Светофарите не трябва да спират нощно време. Това е първо и не изисква кой знае какви ресурси, второто е, за да има пътна безопасност, да нямат условия да правят гонки и да предизвикват ПТП-та е поставянето на камери, свързани с КАТ на всяко кръгово и на всеки светофар”, каза Симона Красева.
На протеста присъства и семейството на Свети, която беше убита в зверска катастрофа на кръгово кръстовище в града. Родителите на 23-годишното момиче продължават борбата срещу войната по пътищата у нас, като подготвят благотворителен концерт за фаталната дата 28 септември, когато се навършва година от смъртта на дъщеря им.

Шумен протестира срещу насилието

Протест срещу войната на пътя

Протестен митинг в памет на Светомира

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *