Нов екопарк във Върбица - Телевизия Шумен

Нов екопарк привлича жители и гости на Върбица с красива природа, уютни места за отдих и зона за физическа активност. По алеята, дълга близо километър, свежият аромат на борова гора тонизира тялото, а въздухът е направо животворен. “За първи път ни е днес, но ще продължим. Явно имаме нужда от раздвижване, и то добра нужда от раздвижване, затова сме дошли и ни хареса. Дай Боже и повече да се разшири”, сподели впечатления от семейната разходка в парка Живко Стоянов.
Инвестицията в зоната за отдих, ръководството на Община Върбица реализира със средства от местни приходи, като част от целенасочената политика за развитие на туризма и грижа за здравето на хората. “Бъдещето на община Върбица, винаги съм го казвал, че е в туризма. Идеята ни е да развием риболовния, спортния, екотуризма, ловния туризъм. Прекрасни дадености имаме. Особено в една такава пандемична обстановка, в обстановка на Ковид-19, хора, които са прекарали Ковид-19, смятам че за тях ще е много добре да си отдъхват на такова място”, каза кметът на Община Върбица инж. Мердин Байрям.
Пейките, беседките и парковото осветление са в хармония с природата наоколо, а за съвсем кратко време екопаркът се е превърнал в любимо място за сбирки на младежите от Върбица и близките населени места.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *