Нова акция на пътя - Телевизия Шумен
Нова акция на пътя

Полицейска операция за контрол на тежкотоварните автомобили и автобуси, стартира от днес в област Шумен.
“Именно тази категория превозни средства, когато възникват пътни произшествия, особено ако са тежки, последиците са много големи. Ще следим за техническа изправност, дали има употреба на алкохол и наркотици, дали се използват обезопасителни системи, дали има претоварване”, посочи главен инспектор Веселин Георгиев – началник на сектор “Пътна полиция”
В проверките на водачите в Шуменско ще се включат служители на пътна полиция и Регионална дирекция „Автомобила администрация“.
“От товарните автомобили, когато извършваме специфичен контрол се установява, че невинаги се спазват почивките, има претоварнване, когато е възможно, това се установява при проверките. От наша страна като има контрол се установява, че често нарушават маркировките, което е сериозна предпоставка, особено извън населените места за възникване на пътни инциденти”, допълни за акцията главен инспектор Веселин Георгиев.
Операцията ще продължи до 16 октомври. Тя ще се проведе на територията на всички страни-членки на ЕС по линия на ROADPOL.

Полицията с 24-часова акция

Полицията с акция преди първия учебен ден

Засилени проверки на пътя

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *