Новата си книга представи в Шумен Здравка Евтимова - Телевизия Шумен

Своята последна книга “Луничави разкази” представи в Шумен Здравка Евтимова. Сборникът съдържа кратки прозаични текстове, писани през последните години.
Историите от новата книга на Здравка Евтимова “Луничави разкази” печелят със своята човечност, мъдрост и светла тъга. Те вълнуват и пречистват едновременно.
“Книгата съдържа 20 разказа, които са писани през последните три години. Самото заглавие ми беше подарено от моя редактор Красимир Лозанов, защото в книгата има пет разказа, в които героините са луничави момичета или жени”, каза писателката за новата си книга.
Здравка Евтимова е преводач, автор на няколко книги с разкази и шест романа. Носител е на много национални награди, а нейни творби участват в световни антологии на разказа и влизат в учебни програми в САЩ и Дания.
“Пиша, защото и щастието, и нещастието ми говорят на български език, а когато тези силни чувства и състояния са в теб, те преливат. Затова човек ги описва, за да може от една страна да се освободи от болката и да я трансформира в нещо, което поражда доверие и смелост. Затова пиша, заради родената смелост в хората”, допълни Здравка Евтимова
Книгата “Луничава разкази” е издадена в края на миналата година, а Шумен е един от първите градове, където авторката я представя.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *