Областният управител поздрави лауреатите на V-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ - Телевизия Шумен

Гала концерт на лауреатите на V-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ се проведе в Двора на кирилицата в Плиска днес, когато честваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев, областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-областният управител Нели Георгиева бяха сред гостите на събитието.

Проф. Добромир Добрев връчи поздравителен адрес на организатора на проявата Искра Иванова, председател на сдружение „Славянски звън“, подчертавайки значението и приноса на този фестивал за запазване на българските традиции и духовност. Областният управител отправи поздравления и към създателя на Двора на кирилицата Карен Алексанян, под чийто патронаж за пета поредна година се провежда концерта на лауреатите на фестивала.

Фестивалът, който е насочен към млади изпълнители, включва конкурсни модули в различни видове изкуства- модул „Музика” с категории „Пиано”, „Цигулка”, „Класическа китара”, „Поп, рок, джаз пеене”, „Класическо пеене”, модул „Театър“,  „Късометражно кино”, модул „Изобразително изкуство”. Участниците са разделени в три възрастови групи. Тази година участниците са над 360 деца и младежи от страната и чужбина.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *