Областният управител с призив за бдителност и спазване на правилата поради повишената опасност от пожари - Телевизия Шумен
Новият областен управител на Шумен Бейнур Ахмед

За спазване на правилата за пожарна безопасност и отговорност призовава областният управител на област Шумен Бейнур Ахмед. „Предвид продължаващото повишение на температурите и сухото време се увеличава опасността от възникване на пожари. Нека всички сме внимателни и с действията си да не създаваме предпоставки за инциденти. Нека сме отговорни в пожароопасния сезон, да спазваме всички предпазни мерки срещу пожари в полските и горски територии на област Шумен“, е апелът на областния управител.

В тази връзка се призовават гражданите да спазват всички мерки през пожароопасния сезон – да не палят огън на открито, да не опожаряват сухи треви и стърнища, да не изхвърлят незагасени цигари, да внимават при работа с техника в близост до горски и земеделски терени. При забелязване на пожар веднага да се подава сигнал на телефон 112, тъй като предприемането на своевременни действия по потушаването му значително намалява размера на причинените щети.

Нека бъдем внимателни и отговорни!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *