Обсъждане на нова младежка стратегия за Община Шумен - Телевизия Шумен

Първата информационна среща по проекта Младежки активисти за промяна“, с координатор фондация “Подобри”, ще бъде открита от кмета проф. д-р Христо Христов и заместник – кмета по култура и образование проф. д-р Светла Станкова. Тя ще се проведе на 17 януари, в сряда от 10:00 ч., в Младежкия дом в Шумен. Новата стратегия е съвместен проект на фондация „Подобри“, Община Шумен и Общинския младежки съвет.

Инициативата има за цел да представи процесите при изготвянето на нова, устойчива и ефективна младежка стратегия за общината. Дейностите стартираха през ноември миналата година със сформирането на работна група.

На събитието на 17 януари, присъстващите ще могат лично да се запознаят с процеса, представителите на работната група по проекта, бъдещите активности и планирания график.

Срещата ще включва едночасова дискусия и едночасова работилница на тема: „Как да създадем пълноценна среда и условия за младите хора в Община Шумен“. Важна част от програмата ще бъде представянето на специално разработеното анкетно проучване.

Информационната среща е насочена към младежи с интерес към създаването на по-добра среда в града, представители на гражданския сектор, журналисти и граждани, които искат да направят Шумен един по-младежки град.

Всички участници са добре дошли да споделят своите идеи, опит и нужди, за да можем заедно да поставим основите на по-структурирана и последователна младежка политика, насочена към развитие на младите хора в Общината.

 

Повече информация може да откриете във Фейсбук събитието:

https://www.facebook.com/events/1068858307760536

 

Изработват нова общинска младежка стратегия

Еко арт работилница край Младежката сфера

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *