Огнян Ганчев трети на световно за трансплантирани - Телевизия Шумен

България e с втори медал на Световните игри за трансплантирани, които се провеждат в град Пърт, Австралия. След шампионската титла на Георги Пеев, трети в света се нареди шуменецът Огнян Ганчев.
Огнян Ганчев грабна бронз в дисциплината 100 метра гръб на световната надпревара за хора с трансплантирани органи. Нашият спортист е в челната тройка, въпреки травмата в коляното, с която отпътува.
“Едно голямо възпаление. И ние тръгнахме на 8-ми, а на 7-ми бях на ръба да се откажа, да не мога. Обаче това, че съвременната медицина има доста добри медикаменти, притъпих нещата и тръгнах, и тук добре се развиха нещата. Много ми помогнаха и двамата – съотборникът и моят син, и всъщност се справихме. Много сме доволни, открихме състезанието, видяха българския флаг, видяха и нас, и участвахме”, каза брондовият медалист Огнян Ганчев.Отборът ни от двама спортисти с трансплантирани органи, се представи феноменално, но по-важното за тях, е че се
чувстват удовлетворени – с постиженията им да се говори повече за донорство в родината.
„Няма абсолютно никакво значение какви са медалите и каква стойност имат. Те имат примерно някаква определена стойност за нас, но огромната цел, която ние търсехме беше постигната. Това е да се говори повече, защото в България имаме огромен проблем с трансплантациите. Само като пример ще ви кажа, че е къде е – април месец си отива, а от началото на годината имаме само две донорски ситуации. Реализирани. Което е ужасно. Нищо. Ние заради това сме тук с Огнян”, каза световният шампион Георги Пеев.
Нашите приключиха своето участие с феноменален успех, а Ганчев гордо развя и знамето на Шумен на далечния континент. Спортистът живее с трансплантирано сърце и със завоеванията си иска да призове хората да даряват органи, защото така дават шанс за живот.

Снимка: Фейсбук, Личен архив

 

Наши плувци триумфират в Австралия

Шуменски спортист пети в Австралия

Огнян Ганчев се нуждае от подкрепа

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *