ОИЦ - Шумен продължава още 6 години - Телевизия Шумен
Информационна кампания за мерките по еврофондове

Областният информационен център в Шумен ще продължи своята работа и през следващите 6 години. Освен досегашната разяснителна функция експертите там ще имат и важна роля към основния инструмент на кохезионната политика на ЕС – Интегрираните териториални инвестиции при подготовката на проектите, кандидатстващи за финансиране от европейските фондове.
Тримата експерти от състава на Общински информационен център в Шумен са натоварени с допълнителни функции, включващи новия подход за преодоляване на регионалните различия.
”Свързани са с интегрираните териториални инвестиции и по-скоро ние сме членове на звената за медиация и публични консултации, които са към регионалните съвети за развитие. Тяхната функция е много важна. Преди изслушването на самите концепции за интегрираните териториални инвестиции, защото те трябва да съберат всички партньори и всички кандидати да промотират интегрираните териториални инвестиции, за да могат да се случат концепциите на местно ниво”, разясни Даниела Йорданова, експерт в ОИЦ – Шумен.
Областният информационен център приключва своят 2-годишен проект на функционирани с преизпълнение на заложените дейности.
“Само за 2023 година на место в областния информационен център сме предоставили информация на над 640 посетители във връзка с основните въпроси. Най-често са поставени въпроси за енергийно обновяване на жилищен сграден фонд, възможностите за закупуване и внедряване на ВЕИ за домакинства за собствено потребление с възможност за съхранение, за производство на електроенергия, възможности за стартиране на самостоятелна стопанска дейност, запитване на възможност за работа с информационната система за управление и наблюдение и много други”, обясни Карен Гарабедян, управител на ОИЦ – Шумен.
Областният информационен център ще продължи да бъде основна информационна точка, предоставяща информация за възможностите за финансиране от европейските фондове и през следващите 6 години.

Близо 175 млн. лв. по европроекти с помощта на ОИЦ Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *