Опасности по празниците - Телевизия Шумен

За многобройни опасности, които трябва да предвидим за предстоящите светли празници, предупреждават от полицията. От там съветват да вземем мерки най-вече срещу измами, кражби и пожари.
Пет са почивните дни по Коледните празници и много от българите са планирали ваканция на почивка или гостуване при близки в други населени места. Така домът ни остава без надзор.
„Не препоръчваме на гражданите да оставят осветлението на жилището включено, като по този начин се мисли, че в него има хора, а това е сигурен белег за измамниците, за крадците, че няма промяна в обстановката“, каза ст. инспектор Десислав Райчинов ОД на МВР – Шумен.
По-добре е близки или познати да наглеждат имота, а във социалните мрежи да не се хвалим с отсъствието ни от дома. Униформените съветват също да внимаваме за джебчиите, които се активирали по празниците. Предпазливо да боравим и с коледните украси и фойерверки.
„Да бъдат особено внимателни при употребата на пиротехнически изделия съответно и на други горими предмети. Да не бъдат хвърляни в чужди имоти, като лесно могат да възникнат пожари, съответно и да не бъдат оставяни без надзор в дома“, добави ст. инспектор Десислав Райчинов.
През празничните дни зачестяват и кражбите от автомобили, особено паркирани пред големи търговски центрове. За това е добре да не се оставят там пари и скъпи вещи.

Разкриха кражба на 9 000 лв.

Задържаха 17-годишен младеж за кражба на пари

Богата програма за коледно-новогодишните празници

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *