Отбелязваме 79 години от Дравската епопея - Телевизия Шумен
венци и цветя криста

Общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 79 годишнина от Дравската епопея организират Община Шумен, Командването на Шуменския военен гарнизон и Съюзът на ветераните от войните.

Събитието ще се състои на 18 март, понеделник, от 10.00 часа на площад „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци.

Във военния ритуал ще участват представителни роти от Шуменския военен гарнизон и Градския духов оркестър “Михаил Биков”. Слово по повод годишнината ще произнесе подполковник Огнян Марков, началник на Военното окръжие в Шумен.

Във връзка с провеждането на ритуала на 18 март от 9.15 до 10.30 часа се затварят за движение на моторни превозни средства ул. „Климент Охридски“ и ул. „Панайот Волов“ в участъка от кръстовището с бул. „Славянски“.

В 9.30 часа временно ще бъде спряно движението на автомобили по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „Кристал“ за преминаване на почетния караул. След приключване на ритуала същият участък ще бъде за кратко време затворен, за да се осигури възможност за връщане на караула до сградата на военния гарнизон.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *