Откриха фотопленера „Шумен-познат и непознат“ - Телевизия Шумен

Шестима студенти от Великотърновския университет са участниците в тазгодишния фотопленер „Шумен – познат и непознат“. Той беше открит в Сребровата къща от заместник-кмета по образование и култура доцент Виктория Ковчазова.
„Искам да ви пожелая да се насладите на пребиваването си в нашия град, да запечатате страхотни фотоси, да останете с изключителни впечатления от цялостния процес. Да се забавлявате. Искам да ви пожелая едно прекрасно лято“, каза в приветствието си към участниците доц. Виктория Ковчазова.
Тази година темата „Оттука започва България“ е обща за фотопленера и биеналето по скулптура, което се провежда на Шуменско плато. Фотографите ще запечатат мигове от работата на майсторите на длетото.
„Това е моето първо участие на подобен пленер и очаквам всичко! Не съм бил досега в града и съм готов да заснема всичко красиво в него. Уча графичен дизайн и фотографията е много важна за мен“, каза Евгени Йовчев, които е сред тазгодишните участници в творческото събитие.
„Очаквам много неща. Много емоции, много творчество. Като цяло едно хубаво преживяване. С фотография се занимавам от 10-и клас, но от две години по-сериозно“, сподели очакванията си Адриана Петкова.
Божидара Гроздева, която също за първи път ще запечата моменти от биеналето по скулптура сподели: „Това ми е първия фотографски пленер и много се вълнувам. Много ми е интересно. Надявам се да опозная града и да направим добри работи с колегите“.
Пленерът ще завърши с обща изложба, в която ще участват творбите на скулпторите и фотографиите на младите майстори на обектива.

Започна биеналето по скулптура

Шумен ще бъде домакин на биенале по скулптура и пленер по фотография

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *