Откриха Пролетния салон - Телевизия Шумен
Откриха Пролетния салон

Отвори врати Пролетният салон на Дружеството на шуменските художници. В традиционната проява участват 35 майстори на изящните изкуства с творби в жанровете живопис, графика, скулптура и малка пластика.
Пролетният салон на шуменските художници, който бе открит в градска галерия, показва многообразието и почерка на творци от всички възрасти и стилови направления.
„Всяка година Дружеството на шуменските художници организират Пролетен салон, което е началото на творческия сезон на художниците. Всяка година имаме нови попълнения. Тази година прави впечатление инсталацията на Деси Досева. Тя представя интересни пластики, които се трансформират. Има и нетрадиционни графични техники като в творбата на Деян Ефтимов“, каза Петьо Дамянов, председател на ДШХ.
Тричленно професионално жури, с председател скулпторът Калоян Тодоров, е оценило творбите от салона.
„Тази година журито излъчи три равностойни награди: на Чавдар Драгиев, Деян Ефтимов и Десислава Досева. Има и три поощрителни награди: Петър Дичев, Таня Атанасова и Димитър Балкански“, каза Калоян Тодоров.
Пролетният салон тази година е подреден на втория етаж в галерия „Елена Карамихайлова“ и ще остане отворен в рамките на месец.

Изложба „Графичен дизайн и реклама“

Изложба живопис на Тони Райчев

Нова книга на Дияна Михайлова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *