Откриват младежки джаз фестивал - Телевизия Шумен

Седем тематични концерта включва програмата на младежкия джаз фестивал “Деца на джаза”, както и лектории, изложба и срещи с известни музиканти. Джаз фестивалът ще бъде открит на 29 септември с музикални лектории в Обединен детски комплекс. Тази година водещ инструмент е пианото.
Автор на концепцията и програмата на фестивала “Деца на джаза” е програмният директор на радио Jazz FM Светослав Николов. Фестивалът ще е с обучителен, концертен модул и съпътстваща програма. Важно място ще бъде отделено и на годишнините на бележити шуменци.“Тази година в първото издание на фестивала ще отбележим приноса на Добри Войников, Панчо Владигеров и Тинко Станчев, разбира се и на Александър Владигеров и на Марио Станчев, син на Тинко Станчев”, обясни Светослав Николов.
“Мога смело да кажа, че на фона на богатата палитра от джаз фестивали в цялата страна, защото може би не остана град, в който да няма такъв, нашият ще се откроява определено със своята оригиналност и формула”, каза Диана Христова, директор на Младежкия дом.

Класика и джаз в памет на Милчо Левиев

Богата програма в първото издание на Младежкия джаз фестивал Деца на джаза;

Джаз концерт на открита сцена

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *