МРРБ изплати 9 млн. лв. на „Автомагистрали - Черно море“ - Телевизия Шумен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изплати обещаните 9 млн. лв. на шуменската фирма „Автомагистрали – Черно море“. Очаква се ресорното министерство да изпълни и още едно обещание.
„Подписване на споразумение за уреждане окончателно на отношенията ни по отношение на цялата сума. Защото 9 млн. лв. към момента нас не ни оправят към днешна дата. Прекалено дълго време мина. Нашите доставчици вече са блокирани, ние сме пред спиране на тока, знаете какви са цените. Ние нямаме повече никаква търпимост“, каза Петя Стоянова – финансов директор „Автомагистрали – Черно море“.
Петя Стоянова заяви, че насроченият за утре протест се отлага, но работниците остават в стачна готовност.
„В нашата фирма забавени са половин заплата за месец август. Сега предстои изплащането на заплата за месец септември. Това, че ние по някакъв начин успяваме от други проекти да изплатим заплатите на нашите работници по никакъв начин не решава проблема на всичките ни доставчици, защото и те имат работници. Ние не сме в състояние да продължим да изпълняваме проектите, които имаме с други контрагенти“, обясни Стоянова.
От “Автомагистрали – Черно море“, заявиха, че ако не се стигне до окончателно споразумение за останалата част от парите, протести ще има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *