Пак няма решение за паркингите - Телевизия Шумен
Пак няма решение за паркингите

Отново няма решение дали паркингите зад библиотеката и до пазара в Шумен да станат безплатни. В разгорещения дебат по въпроса в сесийна зала се чуха няколко алтернативни предложения.
“Паркингът зад библиотеката да бъде урегулиран с един час безплатно за гражданите, тъй като действително паркингът, след въвеждането на платеното паркиране, стои в значителна част неизползваем. А основната цел на тези паркинги, в близост до Община Шумен, до различните институции, е да имат възможност хората като дойдат да паркират, да влязат, да си свършат работата и да излязат”, заяви общинският съветник Данаил Данчев.
Въвеждането на ограничен безплатен престой обаче би било свързано с редица трудности и неясноти, според представители на общинското предприятие, което стопанисва зоните за платено паркиране. Например, ако шофьор спре колата си през деня и в края на работното време на служителите, все още го няма, по какъв начин ще бъде събрана такса.
“Това е най-сложната част от заданието – по отношение на бариерите, които трябва да бъдат монтирани, т.е по отношение на софтуера. Как може да бъде реализирано: първата бариера, с необходимия софтуер, с необходимата камера трябва да заснеме номера и да влезе в системата. 24 часа, когато реши да излезе гражданинът, тогава ние няма да имаме инкасатор, няма да има възможност да се плати на човек, това налага необходимостта от ПОС терминал”, посочи Юлиян Вълчев от ОП “Общински жилища и имоти”.
Съветникът Сунай Садък пък предложи вместо на паркинга зад библиотеката, да се въведе час безплатен престой зад сградата на общината. Мотивът – вече има изградена система – бариера и служител, което ще спести пари. В крайна сметка вносителят Христофор Крумов предложи едночасов достъп без такса зад библиотеката.
“Разбира се, че не това е най-удачният, според мен най-удачният вариант беше първоначалното предложение. Но в основата на нещата е, че гражданите на Шумен нямат никаква възможност в момента за кратковременен престой, за да си свършат услугата, която желаят. А част от тези административни услуги дори са задължителни, като заплащане на данъци например”, заяви Христофор Крумов.
След като отново не събра нужната подкрепа, Крумов заяви, че ще обмисли идеята на Сунай Садък и евентуално ще внесе ново предложение.

 

Проблемът с паркирането в Шумен на дневен ред

Паркингът зад библиотеката – безплатен?!

Разчертават паркинга зад библиотеката

Затварят паркинга зад библиотеката заради ремонт

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *