Пътни строители на протест - Телевизия Шумен
Пътни строители на протест

С плакати “Чистите фирми – натикани в калта” и “Държавата – за някои майка, за други – мащеха” пътните строители искат да покажат, че работещите честно по строителните обекти на страната са ощетени от други фирми, заради които се извършват проверки по договорите.
На шуменската фирма “Автомагистрали – Черно море” АПИ дължи близо 40 милиона лева за три обекта – за прословутата отсечка между Чирпан и Стара Загора, за пътя Русе-Кубрат и за 16-километрова отсечка от новостроящата се автомагистрала „Хемус“ .
“Очакваме някакво решение да се вземе най-накрая адекватно от година  и половина насам, като ние сме излезли да си търсим правата.  Изработили сме си обектите, които са ни били възложени, остава да си платят”, каза строителният работник Христо Раев.
“Строителният бранш трябва да има някаква предвидимост. Ние в момента не  знаем какво правим. Винаги нашите протести са били синдикални, с искания точни и ясни”, заяви на протеста синдикалистът Асен Тодоров.
Засега няма забавяне на заплатите, поясни още Асен Тодоров.
“Задължения към НАП имаме седем милиона. Всъщност държавата има задължения към държавата, обаче държавата има задължения и към нас, и се получава малко параграф 22, без изход. Имаме доста кадри, които напускат, просто сменят попрището. Нашата професия се категоризира с престъпни действия едва ли не, в последната година така се тиражира, нормално е хората да не искат вече да се занимават с подобен тип дейност”, посочи Тодоров.
Няма гаранции, че следващите месеци пътните строители ще си получават възнагражденията навреме. Шуменската фирма реализира приходи от обекти, възложени от общини и частни инвеститори.

 

Над 300 пътни строители на протест

Протест на пътните строители ще блокира АМ „Хемус“ край Шумен

„Автомагистрали – Черно море“ спират протестите

“Автомагистрали – Черно море” спират протестите, но остават в стачна готовност

Плащат 50 процента от задълженията към пътните фирми

320 пътни строители от шуменската фирма “Автомагистрали – Черно море” на протест в столицата

Автомагистрали-Черно море отново на протест

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *