Пещера „Бисерна“ отваря за туристи - Телевизия Шумен

Пещера „Бисерна“ отваря за туристи от 6 април, събота. Влизането отново ще става само с предварително записване. Туристи ще се приемат всеки ден с изключение на понеделник и вторник.
Най-дългата и най-красива пещера на Шуменското плато – „Бисерна“, всяка година привлича хиляди посетители. Много туроператори вече я включват в пакетите си и я популяризират. Маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока. До пещерата се стига пеша, а посетителите трябва да са подходящо облечени.
„Условията са такива, че има 90 процента влажност, 10 градуса е постоянната температура вътре, живеят прилепи, слава Богу. Условията са натурални и ние трябва да се съобразим с това“, каза Ирина Павлова – Дирекция ПП „Шуменско плато“.
Посещенията ще са възможни от сряда до неделя, като през почивните дни часовете за влизане са повече.
„Приемаме заявки за посещение само на стационарния телефон в Дирекцията, който е 054/800765 в делнични дни. Много хора ни се обаждат през почивните дни и казвам: Ами, вас ви няма там да се запишем. По принцип групите са сформирани много преди това, така че и да има човек там, той просто ще отказва“, каза още Павлова.
„Бисерна“ ще бъде отворена за туристи до края на месец юни. След това посетители ще се приемат от септември.

Близо 4000 туристи са посетили пещера Бисерна;

Красотите на Бисерна

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *