„По-високи доходи с твоя синдикат“ и в Шумен - Телевизия Шумен

Инициативата на КНСБ „По-високи доходи с твоя синдикат“ се състоя и в Шумен. На шатрата на синдикалната организация бяха предоставяни информационни материали по темата.
Ръководството на КНСБ посети Шумен, като част от инициативата за по-високи доходи на работещите български граждани. На площад “Кристал“ местната организация на синдиката разясняваше какви са планираните законови промени, за да се стигне до повишаване на трудовите възнаграждения.
Промени в законодателството, което предстои и което със сигурност ще промени из основи пазара на труда по отношение заплащането и колективното договаряне на заплатите в България и останалите държави членки на Европейския съюз. Иде реч за две директиви, които трябва да се транспондират в нашето законодателство, а именно директивата за адекватните минимални работни заплати и насърчаване на колективното трудово договаряне, така се казва тя, и втората е директивата за равното заплащане, за прозрачността в заплащането“ каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Дейностите на инициативата включват и посещения в редица фирми.
„Ние сме го предложили вече, в конкретни законодателни текстове, от два месеца, без да го обявяваме публично и го коментираме с работодателите. Сега днес виждам един служебен министър, който аз уважавам и смятам, че мога да седна още утре и да започна да искам ангажимент, независимо, че е служебен за действия по нататък, тъй като парламентът работи“, допълни лидерът на КНСБ Пламен Димитров.
Крайният срок за приемане на европейските директиви в България е 15 ноември.

КНСБ с кампания в Шумен

КНСБ проучва нарушенията на работното място

Седмицата в 150 минути, Предизвикателства пред работниците, доходи, инфлация

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *